Yle uutiset: Hallitus sai eduskunnan luottamuksen sosiaali- ja terveyspalvelujen hoitamisessa- välikysymys ratkesi äänin 101-85. 

20.10. Julkaistussa Yle uutisten uutisessa kerrotaan eduskunnan äänestyksestä liittyen sosiaali- ja terveyspalvelujen hoitamiseen hallituksen toimesta. Eduskunta äänesti hallituksen luottamuksen puolesta SDP:n epäluottamuslauseen pohjalta. Keskustelussa kiisteltiin kiivaasti ja esitettiin syitä sille, miksi Suomen nykyinen sote-malli ei toimi. Sote-uudistuksen keskeisimmäksi tavoitteeksi nousi palveluiden järjestämisvastuun siirtäminen pieniltä kunnilta isommille alueille. 

Uutisessa kerrotaan, että etenkin opposition puolueet ryöpyttivät suurta kritiikkiä hallituksen niskaan koskien hyvinvointialueiden 1,4 miljardin euron säästöjä. Oppositio nimitti säästöä leikkauksiksi, hallitus taas kustannusten hillinnäksi. Tämä leikkauksiksi kutsuminen sai keskustan puolueen utelemaan, johtaisiko hallinnollinen uudistus myös sisällön eli lähipalveluiden karsimiseen. Mielestäni uutiseen pohjautuu paljon erimielisyyksiä ja kuuntelemattomuutta eri puolueiden välillä. Uutisen pohjalta saa sellaisen kuvan, että keskustelussa ei ole kuunneltu kaikkia osapuolia loppuun asti, vaan ladattu omia mielipiteitä keskeneräisten ehdotusten päälle. Uutisessa esimerkiksi mainitaan monen hallitukseen kuuluvan puolueen johtajan ihmettelevän erimielisyyksiä, kun sote-uudistuksen malli oli kuitenkin jo edellisen hallituksen toteuttama. Tällöinhän kenellekään ei pitäisi tulla uudistuksen mukana yllätyksiä, kun toimeenpano kuitenkin muistuttaa jo aiemmin käytettyä kaavaa. Loppujen lopuksi kuitenkin hallitus voitti eduskunnan luottamuksen puolelleen äänin 101-85.  

Uutisen mukaan keskustelu aiheesta on siis ollut todella kiivas, mutta onko se kuitenkaan ollut tarpeellista, kun mistään suurista muutoksista ei kuitenkaan ole kyse? Uutinen antaa riitaisan kuvan eduskunnasta, ja se ei välttämättä anna ihmisille hyvää kuvaa maan päätöksen tekijöiden toiminnasta.