Uutisessa Hallitus leikkaa ja keventää veroja: He hyötyvät, he häviävät (Yle.fi, 21.9) käsitellään hallituksen päätöksiä veroihin liittyen, ja kuinka ne vaikuttavat eri ryhmiin. Työssä käyvien verot kevenevät, ja sosiaaliturvaan tulee suuria leikkauksia. Asumistukea saaville, työttömille ja opiskelijoille muutokset vaikuttavat suuresti, sillä he voivat menettää jopa satoja euroja asumistukea kuukaudessa. Keskituloisen 3840 euroa tienaavan veroprosentti laskee 0,6 prosenttiyksikköä, pienipalkkaisen 2000 euroa tienaavan 0,9 prosenttiyksikköä ja hyväpalkkaisen 8000 euroa tienaavan 0,6 prosenttiyksikköä.

Yle olikin haastatellut henkilöitä, joiden elämään muutokset vaikuttavat. Pienipalkkaiset ja työttömät joutuvat tinkimään perustarpeista, kuten ruoasta ja sähköstä. Suomen kaltaisessa hyvinvointivaltiossa tällaista tulisi välttää kaikin keinoin. Päätöksistä hyötyvä Anna Jokinen kertookin, että veronkevennykset eivät vaikuta hänen elämäänsä juuri mitenkään, ja ne olisivat voineet jättää tekemättä. Opiskelija Fanni Turunen arvioi, että tulevaisuudessa opiskelu ei tule houkuttelemaan useita ihmisiä, sillä se on haastavaa taloudellisesti. Tämän takia tulevaisuudessa voi olla pulaa joidenkin alojen työntekijöistä.

Nykyisen hallituksen tavoitteena on vähentää valtion velkaa, joka onkin päässyt kasvamaan melko suureksi. Mielestäni tämä ei ole kuitenkaan se tapa, jolla tulisi toimia. Verojen kevennykset olisi voitu jättää tekemättä, tai ne olisivat voineet olla pienempiä, jolloin sosiaaliturvasta ei tulisi tehdä yhtä suuria leikkauksia. Mielestäni siis ihmisten, joilla on jo taloudellisia vaikeuksia, ei tulisi kärsiä lisää, jotta parempituloiset saisivat hieman pienemmät verot.