Ylen uutinen 31.10.2022 kertoo SAK:n uhkauksista järjestää lakkoja. Lakoilla SAK pyrkii vaikuttamaan Hallituksen ajamiin työelämä muutoksiin ja sosiaali- turva leikkauksiin. Hallituksen ajamat leikkaukset sosiaaliturvaan liittyen vaikuttavat raskaasti työttömien elämään ja työelämään liittyvät muutokset ovat ajaneet alusta lähtien korkea tuloisten ja työn antajien etuja, ja SAK haluaa vaikuttaa asiaan, jotta Hallituksen ohjelmasta tulisi enemmän oikeuden mukainen.

Hallituksen ohjelma on alusta lähtien kannattanut korkea tuloisia ihmisiä ja vaikeuttaa matalatuloisten elämää ja vaikeuttaa sosiaaliturvan varassa olevien elämää rankasti. SAK sanoi aloittavansa lakot 7.11.2023 tiistaina ja on informoinut lakoista sähköpostilla Riikka Purraa ja Pääministeri Petteri orpoa. Nämä Pitkin maata järjestettävät lakot ovat viimeinen varoitus Hallitukselle ja jos toivottuja tuloksia ei saada aikaan voi tulla muita seurauksia mutta SAK:n puheen johtaja ei Suostunut kertomaan mikä on seuraava askel Ylen haastattelussa.

Lakkojen yksi suurimmista syistä on se että SAK haluaa puolustaa työn tekijöiden oikeuksia ja antaa selvä viesti hallitukselle siitä. Eloranta vetoaa haastattelussa hallitukseen haastattelussa ja varoittaa Kansan kahtia jakamisesta ja kertoo että vielä sen estämiseen on mahdollisuus. Mielestäni hallituksen tulisi pyrkiä parantamaan työläisten oikeuksia ja vähentää leikkauksia sosiaaliturvasta koska se on monille suomalaisille elin ehto.

Haastattelussa Eloranta moittii hallitusohjelmaa lujasti. Eloranta sanoo, että hallitus ohjelma on täynnä varakkaiden toiveita ja että hallitus ohjelman kuuluisi kuunnella muitakin tuloluokkia. Se että muita tuloluokkiakin kuunnellaan, on erityisen tärkeää tasa-arvon pitämiseksi ja että saadaan pienempi taloudellisen tilanteen ero kansalaiseen välille joka tuo sitä tasa-arvoa.