Luonnonvarakeskuksen ja eduskunnan ympäristövaliokunnan mukaan Suomen ilmastotavoitteiden saavuttaminen on vaikeaa, erityisesti hiilineutraalisuustavoitteen osalta vuodelle 2035. Nykyiset toimet eivät riitä, ja tarvitaan uusia ilmastotoimia. Metsien liikahakkuut ovat osasyynä tavoitteen karkaamiseen. Vihreät kannattavat metsähakkuiden rajoittamista, kun taas perussuomalaiset vastustavat tätä ja haluavat säilyttää metsäpolitiikan kansallisissa käsissä. 

Kokoomuksen ja Vihreiden välillä vallitsee erimielisyyttä ilmastopolitiikan suunnasta. Kokoomus painottaa teknisten hiilinielujen, kuten hiilidioksidin talteenoton teollisuudesta, merkitystä ilmastotavoitteiden saavuttamisessa. He korostavat myös kestävää metsänkäyttöä, mutta tunnustavat, että pelkät muutokset eivät riitä. Vihreät sen sijaan arvostelevat Orpon hallitusta liikenteen päästöjen lisäämisestä, erityisesti polttoaineveron alentamisesta. He vaativat konkreettisia toimia päästöjen vähentämiseksi ja hiilinielujen vahvistamiseksi, kuten biopolttoaineiden jakeluvelvoitteen nostamista. Perussuomalaiset painottavat, että ilmastotoimien ei pidä aiheuttaa lisäkuluja suomalaisille ja vastustavat erityisesti ruoantuotannon hiilipäästöjen laskemista. He painottavat ruoantuottajien päätehtävän olevan ruoan tuottaminen, ei hiilipäästöjen vähentäminen. 

Mielestäni ilmastotavoitteisiin on tärkeä panostaa kunnolla, sillä siitä seuraa tulevaisuudessa hyviä muutoksia, jos ilmastonmuutosta saadaan hellitettyä. Metsien hakkaamista kohtaan on tärkeä tehdä muutoksia, sillä se on yksi tärkeä osa ilmastonmuutoksen voimistumista. Olen itse Vihreiden sekä Perussuomalaisten kannalla asiassa, että metsien hakkuuta voisi rajoittaa sekä, että kansalaisille ei saa aiheutua lisälaskuja ilmastotoimista. Minun toiveeni olisi, että jokainen suomen kansalainen voisi itse edistää ilmastonmuutoksen hillitsemistä omilla teoillaan.