Jari Ehrnroothin kolumni: Tasa-arvo on jo riittävän pitkällä | Kolumnit | Yle

Kolumni käsittelee tasa-arvoa ja sen vaikutusta yksilön vapauteen ja perheiden päätöksentekoon. Ehrnrooth kyseenalaistaa käsityksen tasa-arvosta lopullisena tilana ja korostaa yksilön vapautta. Hän vastustaa positiivista syrjintää ja kiintiöitä, pitäen niitä tasa-arvon vastaisina. Tekstissä painotetaan hyvin vahvasti perheiden yksityisyyttä ja vanhempien päätösvaltaa lastenhoidossa. Poliitikoille annetaan kehotus pitää näppinsä erossa perheiden asioista. Teksti herättää keskustelua siitä, kuinka paljon valtion tulisi puuttua yksilöiden ja perheiden päätöksiin tasa-arvokysymyksissä.

Tekstissä kerrotaan myös siitä, kuinka Suomi on liian tasa-arvoinen maa ja tekstissä on annettu myös hyvä esimerkki, että mikään ei tule muuttumaan vaan miehet voittavat edelleen naiset jääkiekossa niin kuin myös teinit ja että biologiset miehet eivät osaa synnyttää eivätkä imettää.

Olen täysin samaa mieltä Jari Ehrnroothin kolumnista siitä, että tasa-arvo on jo liian pitkällä. Hyvä esimerkki tähän liittyen olisi naisten asema. Ennen naisen tehtävä oli hoitaa lapsia ja pitää perheestä huolta kodin sisällä. Mies kävi töissä ja teki kovaa työtä perheensä elättämisen eteen. Naisen elämä oli yksinkertaisempaa ja helpompaa verrattuna miehen elämään. Tämä on fakta. Nykyään naisen tasa-arvo on johtanut siihen, että näiden perheroolien lisäksi naisilta odotetaan enemmän mitä ennen. Naisten ja miesten on nyt jaettava nämä roolit, joka johtaa siihen, että näistä rooleista on tullut monimutkikkaita ja samalla raskaimpia etenkin naisille. Ennen naisen tehtävä oli hoitaa lapsia ja pitää perheestä huolta kodin sisällä. Mies kävi töissä ja teki kovaa työtä perheensä elättämisen eteen. Tämä on fakta. Nykyään naisen tasa-arvo on johtanut siihen, että näiden perheroolien lisäksi naisilta odotetaan enemmän mitä ennen. Naisilta odotetaan nyt enemmän ja heidän on nyt jaettava myös miehen taakka työelämässä. Oma mielipide tekstissä on myös se, että vanhemmilla on kyllä päätäntövalta omissa lapsissa ja heidän tulevaisuudessa.